Доступність посилання

ТОП новини

Для депутата Бута поки що зібрали 165 гривень


Депутати з фракцій БЮТ та «Наша Україна – Народна самооборон» на даний час зібрали лише 165 гривень для народного депутата Юрія Бута (позафракційний), якому журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук за рішенням суду має виплатити 20 тисяч гривень компенсації.

Зранку в сесійній залі за ініціативи фракції БЮТ була виставлена скринька з написом «Буту – 20 тисяч».

Після того, як бютівці залишили сесійну залу парламенту, народний депутат Андрій Павловський у кулуарах відкрив цю скриньку і віддав журналістам гроші, які перед камерами рахували їх.

Коментуючи той факт, що зібрали мало грошей, Павловський заявив, що депутати від БЮТ продовжуватимуть збір коштів для Бута. Він висловив сподівання на те, що депутати від Партії регіонів також приєднаються до цього процесу і підтримають Бута, який входить до складу більшості.

«Але цих коштів точно вистачить на відро валер’янки», – сказав Павловський.

Напередодні журналістка Ольга Сніцарчук повідомила, що Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Подільського районного суду за позовом народного депутата Юрія Бута про захист честі та гідності. Депутат відсудив у телеканалу і журналістки 20 тисяч гривень за те, що у своєму сюжеті Ольга Сніцарчук назвала його «відщепенцем». За словами журналістки, в позові депутат заявив, що після сюжету в нього «знизився життєвий тонус, з’явився стан депресії».

Бута обрали до парламенту за списками НУНС, проте у 2008 році він одним із перших вийшов із коаліції, що спричинило її розпад.
XS
SM
MD
LG